četrtek, 27. januar 2011

Moderni kamini







Moderni kamini, ki jih ustvarja Elena Colombo bazirajo na obliki skulptur in arhitekture.

Ustvarja dela, ki segajo na področje arhitekturne krajine, z oblikovanjem kaminov, ki so preprosti, elegantni, moderni in starodavni, in obravnavajo našo prvinsko potrebo za elementi zemlja, ogenj, voda in veter. Material s katerim oblikuje je bron, jeklo, kamen, beton in kosti.

Kamini ‘Fire Features’ so dosegljivi po vsem svetu in so tako za notranje kot zunanje prostore.

ponedeljek, 24. januar 2011

Notranja oprema v kopalnicah


Notranja oprema - kopalniško pohištvo.
Notranja oprema kopalnica - Duebi Italia
Včasih so bile kopalnice v hišah in stanovanjih potisnjene nekam v ozadje, uporabljali pa smo jih bolj za umivalnice in pralnice, danes pa so postale vse bolj oaze miru, prostor sprostitve, počitka in užitkov. Lahko jih namenimo tudi rekreaciji, za masažni prostor, za savno, če nam le prostornost v kopalnici to dopušča. Današnje kopalnice so največkrat del spalnice, garderobe, otroške sobe, sobe za goste, podaljšek dnevne sobe, itd. 
Posebno vzdušje v kopalnicah lahko ustvarimo s kaminom (morda s stenskim električnim), elegantno počivalno zofo ali razkošnim počivalnikom. Poskusite odpreti kopalnico z velikimi okni, tako da lahko vidite lepote zunaj (če imate hišo v bližini gozda, postane pogled na gozd del sproščajočega tretmana, dodate še odprt kamin in uživanje se lahko prične…).
Če v kopalnici ni oken in je majhna, jo lahko optično povečamo z ogledali, svetlečimi materiali, zrcalnimi površinami in seveda s svetlimi barvami. Če je v kopalnici tudi WC školjka, jo zastrimo s mat stekleno steno, ali kakšno drugo dekoracijo, ki bo nam zagotovila intimo.

Notranja oprema - kopalniško pohištvo.
Notranja oprema kopalnica - Duebi Italia 

Je pa zaželeno – pravzaprav je to že kar standard, da je stranišče ločeno od kopalnice, s tem se istočasna uporabnost obeh prostorov poveča. Dobro in priporočljivo je, da se v stranišče poleg WC školjke namesti tudi pisoar, kar je za moški del družine bolj praktično pa tudi čistoča prostora se tako poveča.
Za novo kopalnico je dobro izbrati notranjo opremo enostavnih oblik, in nevtralne barve, saj lahko s kopalniškimi elementi in sanitarno opremo izoblikujemo končno podobo kopalnice hkrati pa jo kasneje z zamenjavo kakšnega elementa, ogledala ali drugih dodatkov skoraj popolnoma prenovimo. Pri opremi kopalnice naj se vedno upošteva funkcionalnost in potrebe vseh družinskih članov.


Notranja oprema - kopalniško pohištvo.
Notranja oprema kopalnice
Materiali, ki se lahko uporabijo v kopalnicah so zelo različni, tla in stene lahko obložite s keramičnimi ploščicami ali ploščami, ploščami iz kamna, mozaikom, marmorjem, granitom, ... Kopalnice se lahko obložijo s ploščicami, ki so imitacija parketa oziroma lesa ali pa z eksotičnim lesom, pri čemer je treba vedeti, da les diha in glede na prisotno vlago in vodo ga je potrebno temu primerno zaščititi in pripraviti. Marsikje se že dobijo parketi, ki so termično obdelani in zaščiteni z oljem ter tako pripravljeni za uporabo v kopalnicah in savnah. Moderno je vse kar je naravno, zato je kombinacija lesa in kamna prava izbira. V takšni kopalnici se lahko uporabijo leseni umivalniki na kamniti podlagi, pa tudi lesene kadi (postavimo jih v osredje prostora, kjer pridejo še bolj do izraza). Uporabljata se tudi steklo in kovina, ki nam dajeta občutek večje higiene (saj je čiščenje zelo enostavno) in prostornosti v kopalnici, zato sta ta materiala primerna tudi za manjše kopalnice.
Namesto tuš kabin uporabimo samo tuš steklo, ki je kaljeno in tovarniško obdelano s premazom (Star clean), kar olajša čiščenje. Steklo se lahko obdela na različne načine, na primer potiska s sliko, ali obarva s določeno barvo, pri nekaterih proizvajalcih pa lahko izberemo med različnimi vrstami stekel (glas design) in / ali na njih nanesenih dekorjev (glas dekor). Lahko uporabite tudi bolj stilske materiale, kot je bron, srebro, zlato, ali pa Swarovski kristale,

Notranja oprema - kopalniško pohištvo.
Notranja oprema
kopalnice s Swarovski kristali

če želite imeti izgled kopalnice bolj »luksuzen« in bogat.
Kopalnica Swarovski. Uporabljeni materiali so razkošni in stilni presežki v arhitekturi kopalnic. Razkošni materiali v kopalnici, kot so kristal, steklo, granit, krom in les so obogatili prostor z lepoto, veličanstvenostjo, eleganco, strastjo,… Kopanje v kopalni kadi, ko nas obdaja ambient, ki je veličasten od luksuza je čudovita izkušnja, ki nas napolni z zadovoljstvom. Začetni obseg uporabljenih materialov je cca 60.000,00 €. 


Notranja oprema - kopalniško pohištvo.
Notranja oprema kopalnica Armani




Armani / Casa -- Ekipa za notranjo opremo  je dizajnirala minimalistično kopalnico (v novi stavbi v finančnem okrožju v New Yorku).








 

petek, 21. januar 2011

Prenova apartmaja na Pagu - Mandre





Mlada družina iz Murske sobote se je odločila za nakup apartmaja na otoku Pagu. Zaželeli so si močnih živih barv, tako v kuhinji, dnevni sobi kot v spalnicah.


Idejna zasnova prenove apartmaja na Pagu.
Ploščice v kuhinji, dnevni sobi in kopalnici ter javorjev parket v spalnici so ostale, kot so  bili v osnovi. Pri izbiri koncepta notranje opreme so si zaželeli kombinacije modnega hrastovega furnirja, barvanega na wengé in na bež (woodline vzorec). Z zeleno in temno vijoličasto barvo smo te materiale lepo povezali v celoto, hkrati pa v prostor vnesli eleganco, živahnost in toplino. Odločili smo se za moderno svetlo bež kuhinjo, na steni so bile ploščice, katere smo prekrili s enako pultno ploščo v wengé barvi. K takšni se poda veliko barvnih kombinacij, tudi, če kdaj zelene poudarke zamenja katera druga barva. Kuhinjo smo v slogu minimalizma organizirali v črki U. Nasproti jedilnega dela stoji sklop srednje višine z vgrajenimi aparati, ki se nadaljuje z nizom stenskih elementov.
Dnevna soba, kuhinja in jedilnica se prelivajo druga v drugo. Klubska mizica in pohištvo v dnevni sobi je izdelano iz enakega materiala kot kuhinja, da smo ohranili celostno podobo stanovanja smo izbrali čokoladno rjavo zofo na kateri je dovolj prostora tudi za spanje, če se jim pridruži kakšen prijatelj. Zofo smo postavili tako, da se nam odpira čudovit pogled na morje, hkrati pa imamo z nje pregled nad dnevnim prostorom in dogajanjem v kuhinji.
Ker predsobe ni, smo na steno pritrdili obešalnike, omara za čevlje, pa je v bistvu komoda, na katero lahko odložimo torbico, ključe,…  Nad komodo smo obesili veliko ogledalo s okvirjem iz temno rjavega ratana.
Rdečo nit nadaljuje čokoladno rjava jedilna garnitura iz umetnega ratana, ki se nahaja na terasi, s katere imajo prečudovit pogled na morje in na dišeče borovce.
Na terasi smo uredili tudi široko leseno klopco, ki ima več funkcij, na njej se lahko sončiš, lahko se uporabi za igro otrok, za sedenje, hkrati pa služi za shranjevanje blazin in drugih potrebščin. Njena posebnost je tudi ta, da lahko stvari ostanejo v njej četudi dežuje.
Stanovanje je medetažno, zgoraj so spalni prostori, kopalnica in še ena terasa.

Realne slike apartmaja še sledijo.

http://sites.google.com/site/studionotranjaoprema



Naravni dekorativni kamen



Dekorativni kamen

Dekorativni paneli iz naravnega kamna so odličen dodatek vašemu domu. Prav lahkotna je njihova montaža. Ob pogledu na naravni kamen nad vašim kaminom ali zunaj na steni terase boste v svoj dom pripeljali kanček narave. 

Pri izbiri naravnega kamna imate veliko možnosti, od splošno znanih, razširjenih in komercialnih vrst, do ekskluzivnih in precej dragih vrst marmorja in granita. Razlikujejo se v glavnem po barvi in strukturi, kar je odvisno od mineralne sestave kamnin.

Spletna stran 1: http://sites.google.com/site/studionotranjaoprema/
Spletna stran 2: http://www.notranjaoprema.si/