petek, 19. februar 2010

Osvetlitev v kopalnici




Splošna prostorska osvetlitev – uporabimo več šibkejših svetil ali centralno luč ali sistem stropnih in/ali stranskih drugih luči. 










Delovna osvetlitev, je zelo velikega pomena, da se dobro vidimo pri jutranji ali kasnejši toaleti čez dan, pomembno pa je da svetila ne mečejo senc na obraz. Uporabimo nastavljiva svetila, ki jih pritrdimo na vsaki strani ogledala in imajo razpršeno svetlobo, svetila so z leve in desne strani in lahko pa tudi še iz zgornje - tretje strani. Lahko uporabimo samo linijsko osvetlitev nad ogledalom, svetloba mora biti prav tako razpršena.

    Razpoloženjska osvetlitev je namenjena za ustvarjanje določene atmosfere, ki je lahko romantična, intimna, mehka, …taka svetloba ustvari ambientalno svetlobo. V kopalnici popestrimo ambient z LED lučkami, ki so lahko v stopnicah, ob tuš kabini, ob kopalni kadi ali v poličkah ob njej, v okrasnih nišah, itd.

    Posebna osvetlitev, ki rastlinam nadomestijo dnevno svetlobo, to so posebne žarnice, ki pospešujejo rast rož zaradi za njih perfektnega svetlobnega spektra.

    Uporabimo takšno kombinacijo svetil, ki jih po potrebi prilagodimo in tako poudarimo prostor in ustvarimo ambient, seveda pa je vse odvisno od naših želja in potreb.


    http://sites.google.com/site/studionotranjaoprema/

    Ni komentarjev:

    Objavite komentar