ponedeljek, 10. maj 2010

Shranjevanje čevljev in škornjev

Kam pospraviti čevlje in škornje po koncu vsake sezone?
In kako jih pravilno shraniti, da bodo naslednjo sezono uporabni - ne pa zmečkani in umazani od nalaganja eden na drugega?






Po koncu vsake sezone je priporočljivo, da jih dobro očistite, odstranite madeže, namažete s zaščitno kremo, pregledate pete in paščke na sandalih, salonarjih, škornjih ter ostalih čevljih, ki gredo v shranjevanje za naslednjo sezono. Tiste čevlje, ki so potrebni popravila, je najbolje, da jih takoj odnesete k čevljarju v popravilo (da ne bo nejevolje naslednjo sezono, ko jih boste potrebovali), nato pa vse skupaj pospravite v prozorne škatle, ki so zelo praktične in priročne, saj lahko takoj vidite kje so kakšni čevlji. Te škatle se lahko kupijo preko spleta, a so kar drage, v Ikei so nekoliko cenejše in imajo veliko izbiro le teh.


Čevlje lahko shranite v original škatle od čevljev, ki ste jih kupili, ohranite tudi zaščitni papir, da čevlje z njim napolnite, da ne izgubijo oblike. Čevlje slikate in na škatlo nalepite sliko, ali pa enostavno izrežete okence - na vidni stranici v škatlo (medtem ko to delate, raje vzemite čevlje ven, da jih ne poškodujete).
Naslednja možnost je stara steklena vitrina, ki jo prenovite (prepleskate, dodate police,..), ali pa si omislite posebno sobo za čevlje, tako kot jo ima Mariah Carey (glej sliko).



1 komentar: