petek, 21. januar 2011

Prenova apartmaja na Pagu - Mandre





Mlada družina iz Murske sobote se je odločila za nakup apartmaja na otoku Pagu. Zaželeli so si močnih živih barv, tako v kuhinji, dnevni sobi kot v spalnicah.


Idejna zasnova prenove apartmaja na Pagu.
Ploščice v kuhinji, dnevni sobi in kopalnici ter javorjev parket v spalnici so ostale, kot so  bili v osnovi. Pri izbiri koncepta notranje opreme so si zaželeli kombinacije modnega hrastovega furnirja, barvanega na wengé in na bež (woodline vzorec). Z zeleno in temno vijoličasto barvo smo te materiale lepo povezali v celoto, hkrati pa v prostor vnesli eleganco, živahnost in toplino. Odločili smo se za moderno svetlo bež kuhinjo, na steni so bile ploščice, katere smo prekrili s enako pultno ploščo v wengé barvi. K takšni se poda veliko barvnih kombinacij, tudi, če kdaj zelene poudarke zamenja katera druga barva. Kuhinjo smo v slogu minimalizma organizirali v črki U. Nasproti jedilnega dela stoji sklop srednje višine z vgrajenimi aparati, ki se nadaljuje z nizom stenskih elementov.
Dnevna soba, kuhinja in jedilnica se prelivajo druga v drugo. Klubska mizica in pohištvo v dnevni sobi je izdelano iz enakega materiala kot kuhinja, da smo ohranili celostno podobo stanovanja smo izbrali čokoladno rjavo zofo na kateri je dovolj prostora tudi za spanje, če se jim pridruži kakšen prijatelj. Zofo smo postavili tako, da se nam odpira čudovit pogled na morje, hkrati pa imamo z nje pregled nad dnevnim prostorom in dogajanjem v kuhinji.
Ker predsobe ni, smo na steno pritrdili obešalnike, omara za čevlje, pa je v bistvu komoda, na katero lahko odložimo torbico, ključe,…  Nad komodo smo obesili veliko ogledalo s okvirjem iz temno rjavega ratana.
Rdečo nit nadaljuje čokoladno rjava jedilna garnitura iz umetnega ratana, ki se nahaja na terasi, s katere imajo prečudovit pogled na morje in na dišeče borovce.
Na terasi smo uredili tudi široko leseno klopco, ki ima več funkcij, na njej se lahko sončiš, lahko se uporabi za igro otrok, za sedenje, hkrati pa služi za shranjevanje blazin in drugih potrebščin. Njena posebnost je tudi ta, da lahko stvari ostanejo v njej četudi dežuje.
Stanovanje je medetažno, zgoraj so spalni prostori, kopalnica in še ena terasa.

Realne slike apartmaja še sledijo.

http://sites.google.com/site/studionotranjaoprema



Ni komentarjev:

Objavite komentar