sreda, 23. marec 2011

Trendi 2011 v opremljanju doma


Naravni dekorativni kamen

Letos bodo prevladovali naravni, ekološki materiali, ki so prijazni do okolja in uporabnikov. Svoje stanovanje popestrite s kosi iz kamna, lesa, stekla, usnja in s kovinami - kot je na primer nerjaveče jeklo. Usnje bo krasilo sedežne garniture, stene, tla, mize in omare in celo predale. Steklo bo priljubljen material za fronte kuhinjskih elementov, za regale in vrata omaric v dnevnih sobah, v garderobah, v jedilnicah debelo satinirano steklo za mize, za stopnice, itd. Kamen na delovnih površinah v kuhinjah, kopalnicah ali kot naravni dekorativni kamen v notranjih prostorih ali zunaj. Les nam nudi naravnost, udobje in mehkobo linij ter tako zopet doživlja svoj preporod. Med domačimi vrstami lesa je hrast s svojo izvirno mehko barvo in teksturo spet zelo moderen, prav tako ostale vrste lesa kot so javor, bukev, jesen, breza,... vsi svetlejši toni lesa. Češnja in oreh pa nam nudita s svojimi temnejšimi toni učinek prestiža in elegance.

Lesena mizica

To so dragoceni materiali, ki tudi s staranjem ohranijo kakovost in privlačnost. Velik poudarek bo tudi na ekoloških materialih: lan, bombaž volna ter na nestrupenih barvah za naravne tkanine.

Barve in teksture.
Vrnile so se črte, abstraktni grafični vzorci, v ospredje pa  prihajajo cvetlični vzorci – kot jih poznamo še iz časov babic. Med barvami so zelo aktualne zemeljske barve, rožnata, zelena, olivno zelena, barva petroleja - do mete in indigo modra barva ter mehke in hladne pastelne note. Te bogate barve in vzorce dopolnjujejo reliefni materiali, ki so mehki in nas s svojo mehkobo kar vabijo, da se »potopimo« med nje.



Lesen podstavek za litoželezni umivalnik


Stena iz usnja

Vodilni oblikovalci so lani sestavili štiri najpomembnejše smernice v oblikovanju pohištva in notranje opreme za leto 2011, ki predstavljajo različne ravni sloga in načina življenja. Te štiri smernice vam bom predstavila naslednjič.

www.notranjaoprema.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar