torek, 15. december 2015

Nasvet tedna: Naredite načrt

Prvi in ​​najpomembnejši nasvet, ki ga lahko dam strankam je:
Naredite načrt! 
www.notranjaoprema.si
Premislite vse opcije. Kakšen življenjski stil imate, potrebe in navade ter estetski okus.
Kako izkoristiti prostor, da bo funkcionalen in služil svojemu namenu.

Kakšna naj bi bila kopalnica, kuhinja, dnevna soba, otroška soba, spalnica, pisarna, predsoba, shramba, itd.?

Funkcionalnost prostorov:
Dobro zasnovan tloris hiše ali stanovanja lahko zadovolji naše potrebe tudi z bistveno manjšo kvadraturo. Pozorni moramo biti na razporeditev komunikacijskih poti, ki ne smejo zavzemati preveč prostora v stanovanju. Pazimo na na razporeditev posameznih sob, kakšne bodo odprte površine prostorov, na razporeditev oken in vrat - da zagotavimo zadostne količine naravne svetlobe, na osvetlitev posameznih prostorov, skratka na optimalno razporeditev, ki bo odgovarjala vsem družinskim članom.

(Če ste sami ali pa več-članska družina, ki stanuje na 50 kvadratnih metrih, je gotovo razlika, saj ima družina z več člani drugačne potrebe in zahteve.)


Pomemben dejavnik pri opremljanju majhnega stanovanja in ustvarjanju vzdušja v stanovanju je velikost in barva izbranega pohištva. Kakšna bo kopalniška oprema, ali bomo uporabili keramične ploščice ali parket, kakšno pohištvo izbrati?
Potrebno je uporabiti svetle in odprte barve, ki bodo prostor naredile vizualno večji. Temnejše barve zmanjšajo in vizualno zaprejo prostor.
Barve elementov in materialov naj bodo vizualno povezane in si med sabo enake ali podobne, saj bo prostor tako izgledal manj zasičen s količino opreme.

Ali bomo uporabili stenske nalepke?
Načrt - tloris postavitve pohištva.
Načrt - tloris postavitve pohištva.

Z dopolnitvijo estetskih predmetov in opreme, ki dviguje vrednost prostora, bodo stanovanja in hiše pridobila prijetnost bivanja in domačnost, tako da boste resnično uživali njih.


Dnevna soba.

Dnevna soba.

Dnevna soba.


Notranji dizajner - projektant spremeni vaše želje v funkcionalen in estetski prostor!Kuhinja - kuhinjsko pohištvo.
Kuhinja - kuhinjsko pohištvo.
Kopalnica - kopalniško pohištvo.
Kopalnica - kopalniško pohištvo.


www.notranjaoprema.si

Ni komentarjev:

Objava komentarja