sreda, 16. december 2009

PRIČAKAJMO BOŽIČ SKUPAJ!

Bolj kot katerikoli čas v tekočem letu, decembra posvetimo pozornost okrasitvi doma. Adventni venčki, venčki na vratih, jelka, okraski, girlande, lučke, Posebej razkošno dekorirana miza za božično večerjo, ... to je samo nekaj različic s katerimi naše stanovanje dobi čisto drugačno podobo, kot je ostale dni v letu. Ponavadi v začetku decembra pregledamo škatle s shranjenimi okraski, naredimo malo inventuro, kaj bo ostalo in kaj ne. Odločimo se, katere kakovostne dekoracije bodo ostale, druge pa kupimo nove ali jih naredimo. Odločamo se ali bo ostalo pri čisto klasičnih dekoracijah, ali pa bomo izbrali kaj bolj drznega. Mogoče namesto jelke uporabimo veliko vazo v katero damo bele veje, na njej pa črno - rdeče okraske? Vsekakor, to so sladka zadovoljstva vseh nas, ki imamo radi ta praznični čas in ki se s tem zelo radi ukvarjamo. Kakorkoli - potrebno je, da pri tem ustvarjanju pustite domišljiji prosto pot, da se zraven zabavate in uživate.

OKRASITEV JELKE
Božič je za večino ljudi najljubši praznik. To je čas, ko se dobijo družine skupaj in se veselijo počitnic ter praznovanja novega leta. Okrasitev stanovanja ali hiše je pomembna, saj si želite, da bi se počutili bolj praznično in razkošno glede na ostale dneve v letu.


Modni trendi prazničnih okrasitev jelke in aranžmajev, so letos v temno vijolični barvi, in srebrni barvi, ta izbira je zelo lepa in glamurozna, če pa boste izbrali namesto (zelene) jelke bele  veje, bo vse skupaj dobilo bolj moderen in eleganten nadih. Namesto srebrne lahko izberete zlate okraske. Vijolična je letos popularna tudi v svetu mode, prav tako v opremi stanovanje ali terase in vrta.
Enako lepa za praznično okrasitev stanovanja ali hiše je kombinacija od bronaste do zlate palete - v vseh odtenkih. Ali pa temno zelena z zlato. Modni so tudi okraski v svetlo zeleni barvi.

S klasično kombinacijo rdeče in zlate ne morete nikoli zgrešiti, saj je večna - tradicionalna. Če pa bi želeli modernejši in drznejši aranžma, mu dodajte kakšen okrasek v drugi barvi (temno zeleno, temno vijoličasto ali nekaj okraskov v bleščeči črni). Pri dekoraciji je potrebno, da ste pozorni, da ne bo preveč okraskov, saj bo lahko tako izgledalo preveč kičasto, če pa bo premalo okraskov, pa je lahko videz »reven«. Priporočam, da se z dekoracijo ozirate na barve, ki jih imate v prostoru.

Vir slik: iStockphoto, Shutterstock






Ni komentarjev:

Objavite komentar