ponedeljek, 11. januar 2016

Prepustite se toku življenja. Karim Rashid.

V zadnji izmed serij uspešnih sodelovanj z Gorenjem je Karim Rashid ustvaril družino emotivno edinstvenih objektov. Na zunaj jih opredeljujeta umirjen, toda močan značaj ter čiste linije. Ponašajo se z izrazito jasnim videzom, ki ne pozna umetnih oblik. Njihovo površino bogati melodija prefinjenih linij, ki pripovedujejo zgodbo o tokovih iz notranjosti − o toku energije, okusov in zraka. O toku življenja.
V notranjosti so skrita učinkovita orodja. A za razliko od mnogih drugih te naprave odlikuje vizualno nevidna tehnologija. Za umirjeno zunanjostjo so tako skriti vgrajeni programi za kuhanje, različne možnosti upravljanja ter varnostni elementi, ki neslišno prevzamejo nadzor in zagotovijo vrhunsko uporabniško izkušnjo. Potrebna je samo majhna kretnja s prstom in že se odzivajo, vabijo, navdihujejo in vas izzivajo.



Ustvarjalec univerzalno priljubljenih oblik.

Karim Rashid še naprej navdušuje s svojim delom za Gorenje.


"Objekti so organizmi, s katerimi sobivamo.”
Njegove izdelke kritiki hvalijo kot čutne in čiste. Njegovi designi so znani po naravnih mehkih linijah in občutku za podrobnosti. Njegovo delo je spoštovano po celem svetu, saj govori v univerzalnem jeziku lepote.
Karim Rashid je redni član svetovne oblikovalske elite. Je prejemnik številnih nagrad za oblikovanje in ustvarjalna sila za mnogimi globalno znanimi oblikovalskimi objekti in ikonami. Njegova posebna pristop in slog sta vpeta v blagovne znamke, kot so Alessi, Audi, Estée Lauder, Issey Miyake, Prada in Sony. Je med rednimi prejemniki prestižnih mednarodnih nagrad, med drugim Red Dot Award ter Chicago Athenaeum Good Design Award.
Vir: http://www.gorenje.si/izdelki/linije/gorenje-designed-by-karim-rashid

Ni komentarjev:

Objavite komentar