sreda, 22. december 2010

Moj članek v reviji BONBON 21.12.2010

REVIJA BONBON
Vsak torek v Večeru in Primorskih novicah
Juhuhu, prazniki so tu

Kako se uspešno pripraviti na prihajajoče praznične večere, da bodo ob čim manj stresa takšni, kot smo si jih zamislili

Okrasimo smrečico in zavijmo darila


Slovenci smo že od nekdaj v predprazničnem času radi krasili svoja domovanja z zelenjem in okrasjem, z namenom odganjanja zlih duhov. Kako v skladu z letošnjimi modnimi smernicami okrasiti božično smrečico? Najboljša izbira bodo bele ali srebrne kroglice z nekaj pridiha modrine. Dobrodošla je tudi večna klasika v kombinaciji rdečih in zlatih okraskov. Živahne dekoracije roza in vijoličnih barv so preteklost. Zaželeni so še leseni ali doma izdelani okraski.

Helena Pehant, oblikovalka notranje opreme, svetuje, kako darila zavijemo in dekoriramo v skladu sodobnimi smernicami. "Darila letos zavijte z enobarvnim ovojnim papirjem in okrasite s svežnjem cimetovih palic ali z delom korenine ali veje, ki jo obarvajte s srebrnim ali belim sprejem. Dodajte majhno kroglico, povežite s trakom... Skratka, naj vas pri okraševanju vodita osebni okus in stil vašega doma, domišljiji pa pustite prosto pot."
Božična smrečica je okrašena, darila smo zavili in postavili pod smrečico. Pripraviti moramo še mizo, da bo estetsko in slovesno okrašena vabila k večerji. "Da bo večerja res slovesna, lahko jedilno mizo okrasimo z LED-lučkami, tako da jih razporedimo po sredini in jih ovijemo s prosojno belo tkanino (organco), zraven položimo okraske, ki se ujemajo s tistimi na jelki. Dodamo srebrne okrasne krožnike, barvne kozarce... Povabljence lahko očarate z namiznim kaminom, ki je letos zelo trendovski, pogrnete mizo z vijoličnim prtom, dodate majhne smrečice in figurice jelenčkov ali angelčkov, mizo posujete s srebrnimi okrasnimi kamenčki in ne pozabite na ujemajoče se serviete. Enostavna, a zmeraj prava, je tudi steklena posoda za sadje, ki jo napolnite z rdečimi in zlatimi okraski, te pa razporedite tudi po mizi. Dodate sveče, na kozarce s pecljem zvežete ozke rdeče trakove, jedilne krožnike pa podložite z rdečimi okrasnimi krožniki. Vzdušje popestrite z okraski, pritrjenimi na zavese. Na okenske police pa naložite sveče, iz papirja izrežite snežinke in jih prilepite na okna, na okna pritrdite svetlobne LED-verige..." še svetuje Pehantova.

http://bam.czp-vecer.si/bonbon/default.asp?kaj=1&id=5603464

Ni komentarjev:

Objavite komentar