četrtek, 15. december 2011

Božična dekoracija doma - Diva.si

Prva stran / Članki / Lifestyle / Božična dekoracija doma

Božična dekoracija doma

avtor: Helena Pehant | vir: Diva | foto: glej članek | 15.12.2011
Letošnji trendi pri okraševanju doma odsevajo človeške skrbi glede okolja in ekonomije. Zaznamujejo jih predvsem minimalističen stil, recikliranje in uporaba okolju prijaznih materialov.  
Dve barvi, ki sta letos še posebej priljubljeni, sta srebrna in zelena. Druga zanimiva barvna kombinacija je turkizno modra z zeleno ali rjavo barvo. Seveda lahko tudi sami izdelate svojo kombinacijo. Pisanim barvnim odtenkom pristojijo veliki, kovinski, okolju prijazni in ročno izdelani okraski.
Slika Slika

Za nežno in ženstveno okrasitev uporabite nežne barve, v kombinaciji z okraski iz lesa, volne, filca, čipk in trakov v beli barvi. Tako boste ustvarili naravno in domače vzdušje, kar je v teh dneh še kako pomembno.
Če se v vas skriva ustvarjalna duša, potem božične okraske lahko izdelate tudi sami. Letos naj bo vaša inspiracija les, folklorna umetnost in narava. Namesto jelke lahko sami izdelate in okrasite večji šopek ali ikebano, ki ju polepšate z domačimi piškoti, pomarančami in klinčki. Sami lahko izdelate tudi okraske za božično drevesce, ali zanimive in vesele napise za steno.

Slika Slika

Kot vedno vam na izbiro ostaja klasika v rdeče - zeleni kombinaciji. Če izberete klasično varianto, se igrajte z mat in sijajnimi materiali.

Slika Slika

Najbolje bo, da se pri okraševanju doma letos omejite na največ dva odtenka in jima sledite tudi pri zavijanju daril. Pomembni sta usklajenost in popolnost. Naj vas pri okraševanju vodita osebni okus in stil vašega doma, domišljiji pa pustite prosto pot.

Avtorica je oblikovalka notranje opreme. Več informacij na povezavi.
Foto: Marthastewart.com, homeinteriortrend.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar