sreda, 14. december 2011

Trendi za božični dom 2011


Letos bo jelka je zelo polna, okrašena do obisti, obdana z vsemi elementi, ki spominjajo na razkošje in obilje.

Trend narekuje: Barok stil, rokoko stil… Barve, ki so zastopane na okraskih so: črna, bela, temno rjava, barva šampanjca, srebrna, zlata, mat steklo, limeta zelena, turkizno modra, roza… k temu dodamo perje, cvetove, trakove, laske, girlande… Skoraj obvezne so enobarvne lučke, ali lučke v obliki svečk. Trend narekuje tudi uporabo krzna pred kaminom z novoletno jelko v ozadju v vsem svojem sijaju.


Vendar pa se pri okraševanju omejite na največ dva barvna odtenka in jima sledite tudi pri tudi zavijanju daril. Pomembna je usklajenost in polnost.

Primer: Prefinjeno in impresivno bo delovalo črno božično drevo z zlatimi okraski in zlato rumeno dekoracijo. Ali belo božično drevo z belimi okraski in dekoracijo, dodamo pa samo na nekaterih mestih nekaj črnih, rdečih ali zelenih bunkic.
    
Če želite biti še bolj originalni, drugačni in nenavadni, potem vam priporočam, da namesto jelke okrasite večji šopek ali ikebano (recimo šopek z belimi cvetovi amarilisa) - okrasimo ga z lučkami, perlicami, perjem, trakovi, itd,.. takšen šopek je živ, zgleda sveže in drugače.

    
                                                   rbfloraldesign.co.uk

Kot vedno nam na izbiro ostaja klasika v rdeče - zeleni kombinaciji. Če izberemo klasično pisano varianto, naj bodo zastopane res vse barve in kombiniramo mat in sijaj materiale.

Kot lani je prav tako moderen EKO stil, ki deluje naravno, umirjeno, domače - ima svoj eko šarm.

Primer: Belo barvo prta na mizi kombinirajte z rjavimi in bež odtenki, lesenimi dodatki in nekaj zelenja – lahko uporabite vejice smreke ali kakšne druge rastline. Po mizi nadrobite nekaj vate (s tem ustvarite učinek snega), kozarce napolnite z zvitki vanilije ali cimeta in dodate bele svečke.
Enostavna, a zmeraj prava, je tudi steklena posoda z sadjem, recimo z mandarinami, ki jim dodate različne storže in vejice. 


Skratka, naj vas pri okraševanju vodita osebni okus in stil vašega doma, domišljiji pa pustite prosto pot.

slike http://www.thinkstockphotos.com/ in rbfloraldesign.co.uk


Ni komentarjev:

Objavite komentar