petek, 19. marec 2010

Stene "oblečene" v usnje
Usnje je naravni material in prav te naravne lastnosti ga naredijo udobnega in prijetnega. Dobro usnje diha, prilagaja svojo temperaturo temperaturi telesa in absorbira telesno vlago. Bolj kot ga uporabljamo, bolj postaja mehko. Dolgo je veljalo za luksuz pri oblačilih, nato so ga začeli uporabljati (zraven sedežnih garnitur) še za oblačenje pohištva (mize, omare, komode,…), zadnjo leto pa so ga dizajneri namenili tudi za stilne stenske obloge in za tla. Tako lahko z njimi popestrite dnevno sobo, spalnico, pisarno, poslovne prostore ali celo kopalnico (paziti, kje ga dodamo, da se ne zmoči). Italijansko podjetje Studioart je ustvarilo usnjene panele, ki vsebujejo trendovske vzorce (različnih smeri usnja in oblik) in so na voljo v različnih dimenzijah in elegantnih barvah. Paneli se lahko ujemajo na steni ali pa ustvarimo zbirko, ki je mešanica različnih velikosti in barv. Končni učinek so ustvarjene presenetljive elegantne in mehke površine.

Usnje za vzdrževanje ne zahteva posebne pozornosti. Priporočljivo ga je enkrat letno (najbolje pred zimo, ker je pozimi zaradi ogrevanja zrak suh) premazati z zaščitno kremo, kar usnje navlaži in le to postane mehko in voljno.

Usnjeno oblazinjeno pohištvo mora biti od radiatorja oddaljeno vsaj 50cm, od peči najmanj 70cm in od kamina ali štedilnika vsaj 150cm.Ni komentarjev:

Objavite komentar